Αν φέτος θέλετε να κρατήσετε τις παραδόσεις και να φτιάξετε μαγειρίτσα δείτε πως θα κάνετε σωστά τη συνταγή.
Θέλετε να φτιάξετε μαγειρίτσα; Αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη συνταγή.
Υλικά:
- Συκωταριά αρνιού (περίπου 1 κιλό)
- ½ κιλό έντερα αρνιού
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο
- *1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
- * 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ
- 2 αυγά
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματάμε τη συκωταριά για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
- Την κόβουμε μικρά κομματάκια τα έντερα και τη συκωταριά.
- Τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια και τα έντερα μαζί με το κρεμμύδι στο λάδι.
- Βάζουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαρούλι.
- Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι. Συνεχίζουμε το βράσιμο ώσπου να γίνει η όσο πηχτή θέλουμε.
- Την βγάζουμε από τη φωτιά και την αυγοκόβουμε με τα αυγά και το χυμό από το λεμόνι.