Οργάνωση  πάρτι: 7 ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια

προετοιμασία-πάρτι.jpg

Το μαγείρεμα για ένα πάρτι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχει μια μεγάλη σειρά μεταβλητών που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η διαδικασία περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα ορεκτικών φαγητών χωρίς να κατακλύζετε τον εαυτό σας με υπερβολική εργασία ή απαιτήσεις χρόνου.  Ακολουθούν μερικές συμβουλές για μια επιτυχή και εύκολη ολοκλήρωση της προετοιμασίας ενός πάρτι.
 

1) Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε μια μεγάλη ποικιλία φαγητών. Πρώτα και κύρια επειδή τα μεμονωμένα γούστα είναι τόσο ποικίλα. Λάβετε υπόψη τώρα το γεγονός ότι οι καλεσμένοι πιθανώς να αντιμετωπίζουν αμέτρητα προβλήματα με πολλά κοινά τρόφιμα. Κάποιος, λ.χ. δεν τρώει υδατάνθρακες, άλλος δεν μπορεί να καταναλώσει αλάτι, και μια φίλη σας είναι σε δίαιτα, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.  Δεδομένου ότι οι πιο συνήθεις ομάδες τροφίμων στις μέρες μας τείνουν να περιέχουν κρέας, λίπος και οι υδατάνθρακες, θα σχεδίαζα τα μισά πιάτα μου να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα ή χωρίς αυτά τα συστατικά. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Πολλά πιάτα θα πληρούν πολλαπλά κριτήρια. Τα σουβλάκια από μοσχάρι teriyaki που παρουσιάζετε για τους λάτρεις του κρέατος χρησιμεύουν επίσης ως πιάτο «χαμηλών υδατανθράκων». Η σούπα λαχανικών, η σάλτσα ή η σαλάτα θα ικανοποιήσουν όσους θέλουν να καταναλώσουν λίγα λιπαρά και τους χορτοφάγους.

2) Ξεκινήστε από την προηγούμενη

Αν έχετε χρόνο να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το πάρτι το προηγούμενο βράδυ, μπορείτε να απαλλαγείτε από πολλά βάρη την ημέρα της γιορτής. Εξασφαλίστε ότι περίπου τα μισά πιάτα του μενού μπορούν να παρασκευαστούν την προηγούμενη μέρα χωρίς πρόβλημα. Για παράδειγμα, ορισμένα τρόφιμα θα βελτιώσουν τη γεύση τους μετά από μια νύχτα. Αυτό ισχύει για μαγειρευτά, σούπες, μερικά φαγητά κατσαρόλας, σάλσες, ντιπ και άλλα παρασκευάσματα που αποτελούν συνένωση συστατικών.

3) Βρείτε συντομεύσεις

Για παράδειγμα, σκεφτείτε πιάτα με υλικά που μπορούν να αγοραστούν προκατασκευασμένα. Αγοράστε τη μοτσαρέλα που είναι ήδη τεμαχισμένη, τις γαρίδες που έχουν καθαριστεί, τους ξηρούς καρπούς που έχουν ήδη ξεφλουδιστεί και θρυμματιστεί κ.λπ. Αυτές οι ανέσεις θα σας κοστίσουν περισσότερα χρήματα, αλλά τώρα εστιάζουμε στην εξοικονόμηση χρόνου και εργασίας. Ζητήστε από τον φούρναρη να κόψει το ψωμί σας σε φέτες, τον κρεοπώλη σας να κόψει το ψητό σας και τον ιχθυοπώλη να αφαιρέσει την πέτσα από τα φιλέτα κτλ.

4) Για τα μαγειρευτά, μην επιλέγετε πιάτα που πρέπει να φτιάχνονται όλα στο φούρνο. Μοιράζοντάς τα μεταξύ του φούρνου/του ψητοπωλείου και της εστίας, μπορείτε να μαγειρέψετε πολλά φαγητά ταυτόχρονα, και έτσι να τα παρουσιάσετε μαζί.

5) Εξετάστε τα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερα από ένα παρασκευάσματα. Σε ένα πάρτι τρία από τα πιάτα θα μπορούσαν να ήταν κοτόπουλο με σοταρισμένα κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές, ένα κατσικίσιο τυρί/κόκκινη πιπεριά και ένα πιλάφι με ρύζι που περιέχει κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους. Έχοντας μερικά συστατικά σε πολλαπλές παρασκευές, μειώνετε τον αριθμό των διαφορετικών προϊόντων για αγορά και μαγείρεμα. Το να κόψετε μια μεγάλη παρτίδα κόκκινες πιπεριές είναι πιο αποτελεσματικό από τρία διαφορετικά προϊόντα, ιδιαίτερα εάν απαιτούν τον καθαρισμό της σανίδας κοπής και του μαχαιριού πιο πριν. Φυσικά, η υπερβολική λήψη αυτής της… σύντομης οδού δεν θα αναδείξει την ποικιλομορφία της μαγειρικής σας.

6) Εκτελέστε πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα

Για παράδειγμα, εάν φτιάχνετε μαριναρισμένο κοτόπουλο, ζυμαρικά και ένα πιάτο λαχανικών, τοποθετήστε πρώτα το κοτόπουλο στη μαρινάδα. Όσο μαρινάρετε, αρχίστε να δουλεύετε με τη σάλτσα ζυμαρικών. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βάλτε το νερό στα ζυμαρικά και μετά αρχίστε να κόβετε τα λαχανικά. Έτσι, έχετε το κοτόπουλο να μαρινάρετε, το νερό των ζυμαρικών να ζεσταίνεται, η σάλτσα να σιγοβράζει και τα λαχανικά να ετοιμάζονται ταυτόχρονα.

7) Όσον αφορά την ποσότητα να θυμάστε ότι δεν πρόκειται να φάνε όλοι κάθε πιάτο. Έτσι, εάν υπάρχουν τριάντα καλεσμένοι, δεν χρειάζεστε τριάντα μερίδες από κάθε είδος. Και όσο περισσότερα είδη κάνετε, τόσο λιγότερη ποσότητα από το καθένα θα χρειαστείτε, καθώς οι άνθρωποι προσαρμόζουν το μέγεθος της μερίδας τους σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων εδεσμάτων.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top