Αν σας αρέσουν τα γλυκά και θέλετε ένα επιδόρπιο που να μην σας προσφέρει «κενές» θερμίδες αλλά πραγματική ενέργεια σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα σιμιγδαλένιο χαλβά με φρούτα.
Συνταγή: χαλβάς με φρούτα
Μερίδες: 4, Μέγεθος Μερίδας: 150 gr Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Υλικά :
- 33 gr Φυτικό λάδι
- 95 gr Σιμιγδάλι, ψιλό
- 1,5 gr Λεμόνι, φρέσκο
- 330 ml Νερό
- 4 gr Ζάχαρη, άσπρη
- 1 κουταλάκι Μέλι για να περιχύσετε τον χαλβά στο τέλος
Εκτέλεση
- Θερμάνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς έως ότου σκουρύνει.
- Πλύνετε το λεμόνι και κόψτε το σε λεπτές φέτες. Για το σιρόπι αναμίξτε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι.
- Αφήστε να βράσει και σβήστε τη φωτιά.
- Προσθέστε σιγά, σιγά το υγρό μίγμα στο ψημένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα. Τοποθετείστε το χαλβά σε ατομικές φόρμες.
- Αφήστε να φτάσουν τη θερμοκρασία δωματίου. Πριν το σερβίρισμα προσθέστε 1 κουτ. σούπας μέλι σε κάθε μερίδα.
Διατροφική Ανάλυση:
- Θερμίδες: 70 kcal
- Πρωτεΐνες: 1 gr
- Υδατάνθρακες: 19 gr
- Λιπαρά: 1 gr