Συνταγές

3 συνταγές με χοιρινό υπέροχες και απλές

Δείτε τρεις απλές συνταγές με χοιρινό που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

Ψητό Χοιρινό με Λεμόνι και Ρίγανη:

Υλικά:

    • 500 γρ. χοιρινό κομμάτι (π.χ. μπριζόλα)

    • 1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

    • 1 κ.γ. ρίγανη

    • Αλάτι και πιπέρι

    • Φρέσκα φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

    1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

    2. Προσθέστε το χοιρινό στο μείγμα και αφήστε το να μαρινάρει για περίπου 30 λεπτά.

    3. Ψήστε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

    4. Σερβίρετε το χοιρινό με φρέσκα φύλλα μαϊντανού και λεμόνι

Χοιρινό Stir-fry με Λαχανικά:

Υλικά:

    • 400 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

    • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

    • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

    • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

    • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

    • 2 κ.σ. σόγιας σάλτσα

    • 1 κ.σ. φυσικής γλυκόζης

    • 1 κ.γ. λάδι

    • Λευκό σησάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

    1. Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε το τηγάνι σε υψηλή φωτιά και προσθέστε το λάδι.

    2. Προσθέστε το χοιρινό κρέας και αδειάστε το σε μία ενιαία στρώση για να το ψήσετε καλά. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Απομακρύνετε το από το τηγάνι και βάλτε το στην πλευρά.

    3. Προσθέστε τα λαχανικά στο τηγάνι και αδειάστε τη σόγιας σάλτσα και τη γλυκόζη. Σοτάρετε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν τραγανά.

    4. Προσθέστε το χοιρινό πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά για να ζεσταθεί ξανά.

    5. Σερβίρετε το stir-fry με λευκό σησάμι πάνω, αν το επιθυμείτε.

Χοιρινό με Κρεμμύδια και Κρασί:

Υλικά:

    • 600 γρ. χοιρινή μπριζόλα

    • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

    • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

    • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί

    • 1 κ.γ. ζάχαρη

    • Αλάτι και πιπέρι

    • Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Οδηγίες:

    1. Αλατοπίπερώστε το χοιρινό μπριζόλα. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

    2. Βράστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

    3. Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι και σοτάρετέ το μέχρι να ψηθεί απαλά. Αφαιρέστε το χοιρινό από το τηγάνι και βάλτε το στην άκρη.

    4. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τη ζάχαρη στο τηγάνι και ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράστε για 2-3 λεπτά μέχρι να μειωθεί το κρασί κατά το ήμισυ.

    5. Βάλτε το χοιρινό πίσω στο τηγάνι για να ζεσταθεί. Σερβίρετε το χοιρινό με τα κρεμμύδια και τη σάλτσα κρασιού από πάνω. Προσθέστε φρέσκο θυμάρι αν το επιθυμείτε.

wrldSr

Recent Posts

9 Τρόποι να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας

Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…

4 days ago

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

1 week ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

1 week ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

2 weeks ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

2 weeks ago

Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι αποκαλύπτει

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…

2 weeks ago