Δοκιμάστε 3 απλές και νόστιμες συνταγές με βάση το γιαούρτι
1. Σαλάτα Τζατζίκι: Υλικά:
- 1 κούπα γιαούρτι
- 1 αγγούρι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμος και δικτάμνο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά και αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
2. Παγωτό Γιαούρτι με Φρούτα: Υλικά:
- 2 κούπες πλήρες γιαούρτι
- 1/4 κούπα μέλι ή άλλο γλυκαντικό
- Φρούτα της επιλογής σας (π.χ. φράουλες, μούρα, ροδάκινα), κομμένα σε μικρά κομμάτια
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Προσθέστε τα κομμένα φρούτα και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε μούφιν cups ή σε ένα παγοτεύτλι και τοποθετήστε ξύλινες στικς σε κάθε μούφιν.
- Παγώστε για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσει πλήρως.
3. Κοτόπουλο Ταντούρι με Γιαούρτι: Υλικά:
- 4 κοτόπουλα μπούτια (με δέρμα)
- 1 κούπα γιαούρτι
- 2 κ.σ. ταντούρι σκόνη
- 2 κ.σ. λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. λάδι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το ταντούρι, το λεμονόχορτο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε τα κοτόπουλα στο μείγμα και ανακατέψτε για να επικαλυφθούν καλά.
- Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
- Ψήστε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί πλήρως.