Συνταγές

3 υπέροχες συνταγές με λαβράκι

Δείτε τρεις εύκολες συνταγές με λαβράκι που μπορείτε να δοκιμάσετε:

  1. Ψητό Λαβράκι με σάλτσα λεμόνι:

    Υλικά:

    • 2 λαβράκια φιλέτο

    • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

    • Αλάτι και πιπέρι

    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

    • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί

    • Χυμός από 1 λεμόνι

    • Βούτυρο

    • Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, μαϊντανός)

    Οδηγίες:

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    2. Βάλτε τα φιλέτα λαβρακιού σε ένα ταψί. Προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.

    3. Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε να μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμα.

    4. Προσθέστε το λευκό κρασί και τον χυμό λεμονιού. Αφήστε να βράσει και μειώστε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά.

    5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε φρέσκα μυρωδικά.

    6. Σερβίρετε τα ψητά φιλέτα λαβρακιού με τη λεμονοσάλτσα πάνω από αυτά.

  2. Λαβράκι Στον Φούρνο με Λαχανικά:

    Υλικά:

    • 2 λαβράκια φιλέτο

    • Λαχανικά της επιλογής σας (π.χ. καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια), κομμένα σε κομμάτια

    • Ελαιόλαδο

    • Αλάτι, πιπέρι, και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, ρίγανη)

    • Χυμός από 1 λεμόνι

    Οδηγίες:

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    2. Τοποθετήστε τα φιλέτα λαβρακιού σε ένα ταψί με τα κομμένα λαχανικά γύρω τους.

    3. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και χυμό λεμονιού.

    4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν και τα λαχανικά να μαλακώσουν.

  3. Ψητό Λαβράκι με Σάλτσα Μανταρίνι:

    Υλικά:

    • 2 λαβράκια φιλέτο

    • Αλάτι και πιπέρι

    • Λάδι ελιάς

    • 2 μανταρίνια, χωρίς φλούδα και σπόρους

    • 1 κουταλιά σούπας μέλι

    • Φρέσκο θυμάρι

    Οδηγίες:

    1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

    2. Τοποθετήστε τα φιλέτα λαβρακιού σε ένα ταψί. Περιχύνετε με λίγο λάδι ελιάς και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

    3. Ψήστε τα φιλέτα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.

    4. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τον χυμό των μανταρινιών με το μέλι και λίγο αλάτι.

    5. Αφού βγουν τα φιλέτα από το φούρνο, σερβίρετε τα με τη σάλτσα πάνω. Προσθέστε φρέσκο θυμάρι για να δώσετε ένα αρωματικό υπόβαθρο.

Manos Siganos

Recent Posts

9 Τρόποι να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας

Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…

15 hours ago

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

6 days ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

6 days ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

2 weeks ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

2 weeks ago

Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι αποκαλύπτει

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…

2 weeks ago