Μια κούπα αχνιστού, αρωματικού καφέ και ένα πλούσιο, χορταστικό πρωινό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για ένα καλό ξεκίνημα της ημέρας;
Υλικά
530 γραμμ. αλεύρι
150 γραμμ. βρασμένες πατάτες
20 γραμμ. μαγιά μπίρας
2 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ανθόμελο
40 γραμμ. βούτυρο
1 αυγό, 170 ml γάλα
50 γραμμ. καρυδόψιχα
50 γραμμ. ξανθές σταφίδες
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Προετοιμασία
Για το προζύμι: Ρίξτε σε ένα μπολ.100 γραμμ. αλεύρι κοσκινίζοντάς το, προσθέστε το γάλα, τη μαγιά μπίρας, διαλύστε τη, ανακατέψτε και αφήστε το προζύμι στην άκρη για 20 λεπτά.
Για τη ζύμη: Ρίξτε στο μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι, τις πατάτες, τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα σε μικρά κομμάτια, τις σταφίδες, το μέλι, το βούτυρο μαλακωμένο και σε κομματάκια, το αυγό, μια πρέζα αλάτι, το προζύμι, και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Η ολοκλήρωση: Αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο περίπου 10 φορμάκια μιας χρήσης περιεκτικότητας 150-200 ml, μοιράστε μέσα τη ζύμη, τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα του φούρνου, σκεπάστε και αφήστε τα 30 λεπτά μέχρι να φούσκωσει η ζύμη. Έπειτα βάλτε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήστε τα ψωμάκια για περίπου 25 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετέ τα.
Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…
Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…
Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…
Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…
Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…
Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…