Η λιαστή ντομάτα αγκαλιά με το καρύδι!

ntomata-jpg.webp

Η Μεγάλη Εβδομάδα Ξεκινά και θέλετε κάτι εύκολο γρήγορο ενδυναμωτικό; Αυτή τη συνταγή με τη λιαστή νομάτα θα την λατρέψετε…

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός -λιαστή ντομάτα με καρύδια- είναι η έμπνευση που αγάπησα και θα αγαπήσετε ! Απολαύστε ένα νηστίσιμο νόστιμο και θρεπτικό σνακ με λιαστή τομάτα και καρύδια.

Απολαμβάνοντας αυτό το σνακ (καρύδια με λιαστή ντομάτα) θα αποκομίσετε διπλό κέδρος: Το λυκοπένιο από την ντομάτα και τα θρεπτικά συστατικά που σας προσφέρουν τα καρύδια.

Τα οφέλη από τη λιαστή ντομάτα και τα καρύδια

Το λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που ανήκει στην κατηγορία των καροτενοειδών. Έχει ισχυρή δράση κατά των ελευθέρων ριζών και προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα καρύδια είναι γεμάτα με τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Θρεπτικά οφέλη

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά: Τόσο οι ντομάτες όσο και τα καρύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, το λυκοπένιο και οι πολυφαινόλες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σας από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε διάφορες ασθένειες.

Υγιεινά λιπαρά: Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Αυτά τα λιπαρά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και στη μείωση του κινδύνου για καρδιακές ασθένειες.

Φυτικές ίνες: Τόσο οι ντομάτες όσο και τα καρύδια είναι καλές πηγές φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγιεινής πέψης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην αίσθηση κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Βιταμίνες και μέταλλα: Τόσο οι ντομάτες όσο και τα καρύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Γεύση:

Συνδυασμός γλυκιάς και αλμυρής γεύσης: Η γλυκιά και δροσιστική γεύση της ντομάτας ταιριάζει τέλεια με την αλμυρή και τραγανή γεύση των καρυδιών.
Προσθήκη υφής: Τα καρύδια προσθέτουν μια ωραία τραγανή υφή στις ντομάτες, καθιστώντας το πιάτο πιο ενδιαφέρον και ικανοποιητικό.
Ευελιξία: Ο συνδυασμός ντομάτας και καρυδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, ζυμαρικά, σούπες, σάντουιτς και πολλά άλλα.

Δείτε στο βίντεο πως θα φτιάξετε αυτήν την απλή συνταγή.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top