Uncategorized

Τα λάθη στην κουζίνα που φέρνουν τα μικρόβια….

 

Τα μικρόβια…παραμονεύουν γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αλλά και μετά…

Διαβάστε παρακάτω 3 από τα βασικά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι και δίνουν στα μικρόβια τη δυνατότητα να ευδοκιμούν και να κάνουν…παρέα στο πιάτο μας.

1ο λάθος: Δεν πλένουμε όλα τα φρούτα

Όταν θέλουμε να απολαύσουμε ένα μήλο, ένα αχλάδι ή ένα ροδάκινο το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τα πλένουμε. Σωστή κίνηση! Γιατί όμως δεν κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα φρούτα που δεν τα καταναλώνουμε με τη φλούδα τους; Η μπανάνα, το πορτοκάλι, το πεπόνι και γενικά φρούτα με φλούδα θα πρέπει να πλένονται καθώς τα μικρόβια που υπάρχουν εξωτερικά μπορούν να μεταφερθούν στα χέρια μας ή και στο μαχαίρι και κατά συνέπεια στο ίδιο το «γυμνό» φρούτο.

2ο λάθος: Πλένετε τα χέρια σας πριν το μαγείρεμα

Πριν μπείτε στην κουζίνα για να μαγειρέψετε σε εσάς ή και στην οικογένεια σας θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας. Αυτό συνήθως είναι μια αντανακλαστική κίνηση που πρέπει να γίνεται πάντα και με ευλαβικό τρόπο. Το λάθος των περισσότερων είναι ότι θεωρεί το πλύσιμο των χεριών πριν από το μαγείρεμα αρκετό για να διασφαλίσει την σωστή υγιεινή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επειδή όμως κατά τη μαγειρική μπορεί να ακουμπήσετε κρέας ή κάποιο άλλο ωμό υλικό καλό είναι μετά την επαφή σας με αυτό να πλένετε τα χέρια σας. Αν δεν προχωρήσετε σε αυτή την κίνηση τότε τροφές που ίσως συνοδεύουν το τραπέζι σας και δε χρειάζονται μαγείρεμα μπορούν να μολυνθούν από τα χέρια σας.(σαλάτα, φρούτα…).

Ακόμη προσέξτε να χρησιμοποιείτε διαφορετικά σκεύη κατά το μαγείρεμα για να αποφύγετε να μεταφέρετε μικρόβια από τη μια τροφή στην άλλη. Για παράδειγμα δεν θα πρέπει να κόβετε τη σαλάτα με το ίδιο μαχαίρι που κόψατε πριν το κρέας.

3ο λάθος: Ο φούρνος

Ετοιμάσατε το φαγητό νωρίτερα από ότι θέλατε και για να το κρατήσετε ζεστό το αφήνετε στο φούρνο; Αυτή είναι μια λάθος κίνηση καθώς η συντήρηση του αγητού στο φούρνο ευνοεί τα μικρόβια που μπορούν να αυξηθούν σημαντικά σε θερμοκρασίες 5-55 βαθμούς κελσίου. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, αν έχετε σκοπό να φάτε μετά από λίγες ώρες, είναι να βάλετε το φαγητό στο ψυγείο και όταν έρθει η στιγμή να το καταναλώσετε να το ξαναβάλετε στο φούρνο και να το ζεστάνετε. Αυτό δεν ισχύει μόνο για κρέατα αλλά και για τροφές όπως μακαρόνια, ρύζι, πατάτες…

lifezone.gr

Manos Siganos

Recent Posts

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

2 days ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

3 days ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

1 week ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

1 week ago

Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι αποκαλύπτει

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…

1 week ago

Οι 9 λόγοι που είναι λάθος οι συγκρίσεις του εαυτό σου με τους άλλους

Οι συγκρίσεις με τους άλλους είναι μια από τις πιο συχνές συνήθειες που καταστρέφουν την…

1 week ago