Σπανάκι: Το κόλπο για να το διατηρήσετε φρέσκο για μέρες

spanaki-jpg.webp

Το σπανάκι θα διατηρηθεί φρέσκο για «εβδομάδες» και θα σταματήσει να «χαλάει» με αυτήν την εύκολη μέθοδο.

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων είναι κάτι που όλοι προσπαθούμε να κάνουμε εξαιτίας του αυξανόμενου κόστους τους, σύμφωνα με την express.

Τα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ δεν μένουν πάντα φρέσκα, ακόμα κι αν τα αποθηκεύουμε σωστά.

Ωστόσο, ένα άτομο στον ιστότοπο του διαδικτυακού φόρουμ Reddit μοιράστηκε το κόλπο του να διατηρεί το σπανάκι φρέσκο για περισσότερο.

Στην ανάρτησή λέει: «Επιτέλους κατάλαβα πώς να παρατείνω τη διάρκεια ζωής του  σπανακιού μου για να αποφύγω τη σπατάλη τροφίμων και να το απολαμβάνω φρέσκο για περισσότερο!

“Η μεταφορά του σε μια τσάντα με zip μετά την αγορά και η τοποθέτηση μιας διπλωμένης χαρτοπετσέτας μειώνει την υγρασία που συγκεντρώνεται στην σακούλα.

Ακόμα παραμένει φρέσκο για εβδομάδες αντί να χαλάσει μέσα σε μια εβδομάδα!”

Ο κόσμος σχολίασε την ανάρτηση για να μοιραστεί τις προτάσεις του για τη διατήρηση του λαχανικού φρέσκου για όσο το δυνατόν περισσότερο, με ένα άτομο να γράφει: «Αγόρασα μια τεράστια τσάντα με φρέσκο σπανάκι και το χώρισα σε πολλά μικρότερα σακουλάκια.

Έβαλα μερικές σακούλες με ημερομηνία στο ψυγείο και είναι ακριβώς όπως το αγόρασα χθες.

“Έβαλα επίσης μερικές σακούλες στην κατάψυξη χωρίς χαρτί κουζίνας για να τις χρησιμοποιήσω για σούπες και πιάτα ζυμαρικών. Πραγματικά, το κόλπο μείωσε τη σπατάλη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος.”

Κάποιος άλλος πρότεινε: “Σταμάτησα να αγοράζω σπανάκι λόγω του πόσο γρήγορα χαλούσε. Έβαλα ακόμα και τη χαρτοπετσέτα στη σακούλα και λάστιχο. Αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να το μεταφέρω στο Ziplock!”

Ένας τρίτος είπε: “Το κάνω αυτό με όλα μου τα λαχανικά. Δύο φορές το μήνα αγοράζω λαχανικά, τα οποία περιλαμβάνουν συνήθως μαρούλι ή σπανάκι, μαϊντανό, καρότα, αγγούρια, μπρόκολο ή οτιδήποτε άλλο. Πλένω τα πάντα, τα κόβω ή τα σκίζω (μαρούλι). Tο βάζω μέσα από το κλωστήρα σαλάτας αν μπορώ για να το στεγνώσω, και επιπλέον το ταμπονάρω με χαρτοπετσέτα.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top