Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Zhengzhou στην Κίνα που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο Journal of Functional Foods σχετικά με τη σοκολάτα.
Η χημική ουσία, που βρίσκεται στους κόκκους κακάο, είναι αντιφλεγμονώδης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Οι επιστήμονες λένε επίσης ότι η θεοβρωμίνη μπορεί να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία.
«Η θεοβρωμίνη έχει επιδείξει νευροπροστατευτικές ιδιότητες, δηλαδή, την ικανότητα πρόληψης νευρωνικής βλάβης και βελτιώσεις στην κινητική μνήμη και στις γνωστικές ρυθμιστικές λειτουργίες», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.
«Δεδομένης της χαμηλής συχνότητας παρενεργειών και της ελάχιστης βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό σε κατάλληλες δόσεις, η θεοβρωμίνη και τα παράγωγά της υπόσχονται πολλά ως αποτελεσματικοί παράγοντες για την πρόληψη των διαταραχών που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, παρουσιάζοντας σημαντικές προοπτικές στον ιατρικό τομέα», συνέχισαν.
Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, επειδή η θεοβρωμίνη βοηθά το σώμα να διασπάσει τα λίπη.
Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…
Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…
Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…
Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…
Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…
Οι συγκρίσεις με τους άλλους είναι μια από τις πιο συχνές συνήθειες που καταστρέφουν την…