Συνταγές

Γρήγορη σαλάτα με θαλασσινά

Απολαύστε μια δροσερή σαλάτα με θαλασσινά που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά…

Θέλετε να απολαύσετε στα γρήγορα μια εύκολη σαλάτα με θαλασσινά; Ορίστε η πιο νόστιμη συνταγή

Υλικά

Για 2 μερίδες*

4 ½ φλιτζάνια πράσινα λαχανικά

12 μαγειρεμένες γαρίδες (στον ατμό)

1/2 φλιτζανιού αγγούρι σε φέτες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού πράσινες πιπεριές σε φέτες

Μια κ.σ. χυμό λεμόνι

1κ.γ. ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τα λαχανικά και προσθέστε τις γαρίδες, το κρεμμυδάκι, το αγγούρι και τις πιπεριές. Περιχύστε το μίγμα με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Φτιάχνοντας τη σάλτσα για τη σαλάτα, αναμειγνύοντας ένα μέρος ελαιόλαδο με 2 μέρη χυμού λεμονιού, πορτοκαλιού ή κρασιού. Βάλτε τα στο μπλέντερ ή ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι και περιχύστε τη σαλάτα.

*Πόσο είναι μια μερίδα;

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια με λίγες θερμίδες

Γνωρίζατε ότι

Οι γαρίδες περιέχουν 2 πολύ ισχυρά θρεπτικά συστατικά σε μεγάλη συγκέντρωση. Το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο και την ασταξανθίνη. Η ασταξανθίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό / χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το ιδιαίτερο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα των συμπαθέστατων γαρίδων. Ακόμη είναι ιδιαίτερα πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας. 120 γραμμάρια περιέχουν κοντά στα 25 γραμμάρια πρωτεϊνών που δημιουργούν άμεσα το αίσθημα του κορεσμού.

Τα μαλακόστρακα, όπως οι γαρίδες και οι καραβίδες, έχουν λίγες θερμίδες, αρκετές πρωτεΐνες, δεν περιέχουν λίπος αν και έχουν αρκετή χοληστερόλη. Εκτός αυτών: ο αστακός έχει αρκετό ψευδάργυρο, η γαρίδα παρέχει αξιόλογες ποσότητες βιταμίνης D ενώ τα καβούρια περιέχουν υψηλά ποσοστά ψευδαργύρου και ασβεστίου.

Για να διαπιστώσετε αν ο αστακός ή οι γαρίδες που σας σερβίρουν είναι φρέσκιες θα πρέπει να προσέξετε το όστρακο και να διαπιστώσετε προτού σας το μαγειρέψουν ότι είναι γυαλιστερό και υγρό. Τα άρθρα της γαρίδας πρέπει να είναι γερά κολλημένα στο σώμα, να μην κάμπτονται εύκολα και να έχουν ευχάριστη μυρωδιά. Όταν ανοίξετε το μαλακόστρακο, αστακό ή καραβίδα, κοιτάξτε τη μεμβράνη που διαχωρίζει την κοιλιά από το θώρακά του. Η μεμβράνη αυτή πρέπει να είναι τεντωμένη, γερή και διαφανής, όταν δε την πιέζετε πρέπει να είναι ανθεκτική.

Manos Siganos

Recent Posts

9 Τρόποι να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας

Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…

1 week ago

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

2 weeks ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

2 weeks ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

3 weeks ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

3 weeks ago

Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι αποκαλύπτει

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…

3 weeks ago