7 Σημάδια ότι δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια νέα σχέση

Beach-jpg.avif

Η έναρξη μιας νέας σχέσης μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά αν δεν είστε ψυχολογικά και συναισθηματικά έτοιμοι, μπορεί αυτή η νέα σχέση να καταλήξει σε απογοήτευση και πόνο.

Υπάρχουν κάποια ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να δεσμευτείτε ξανά σε μια νέα σχέση. Ας δούμε 7 από αυτά:

1. Δεν έχετε ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση

Αν ακόμα σκέφτεστε έντονα τον πρώην σας, συγκρίνετε τους άλλους με αυτόν, ή αισθάνεστε θλίψη και νοσταλγία, τότε το να μπείτε σε μια νέα σχέση μπορεί να είναι ένας τρόπος να καλύψετε τις πληγές σας, αντί να τις θεραπεύσετε. Χρειάζεται χρόνος για να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν και να μπείτε σε μια νέα σχέση με υγιή τρόπο.

2. Αισθάνεστε μοναξιά και χρειάζεστε κάποιον για συναισθηματική υποστήριξη

Αν η επιθυμία για μια σχέση πηγάζει κυρίως από την ανάγκη να γεμίσετε ένα κενό ή να αποφύγετε τη μοναξιά, είναι πιθανό να αναζητάτε σύντροφο από λάθος λόγους. Μια σχέση θα πρέπει να βασίζεται σε αμοιβαία επιθυμία και όχι σε συναισθηματική εξάρτηση.

3. Φοβάστε τη Δέσμευση

Αν η ιδέα του να δεσμευτείτε σας προκαλεί άγχος ή φόβο, τότε ίσως δεν είστε έτοιμοι για μια νέα σχέση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε χρόνο για να επεξεργαστείτε προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες ή φόβους που συνδέονται με τη δέσμευση.

4. Δεν έχετε ανακτήσει την αυτοπεποίθησή σας

Αν η τελευταία σας σχέση επηρέασε την αυτοεκτίμησή σας ή σας άφησε να αμφισβητείτε την αξία σας, είναι σημαντικό να ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας πριν προσπαθήσετε να δεσμευτείτε ξανά. Η αυτοπεποίθηση είναι βασικό στοιχείο για να μπορείτε να προσφέρετε και να λάβετε αγάπη ισορροπημένα.

5. Εστιάζετε σε τρίτους Λόγους για να μπείτε σε σχέση

Αν σκέφτεστε να μπείτε σε μια σχέση για κοινωνική πίεση, επειδή όλοι οι φίλοι σας είναι ζευγάρια ή επειδή θεωρείτε ότι έχετε «περάσει την ηλικία», είναι σημαντικό να κάνετε πίσω και να εξετάσετε τι πραγματικά θέλετε. Η σχέση θα πρέπει να είναι προσωπική σας επιλογή, όχι επιταγή της κοινωνίας.

6. Δεν έχετε χρόνο ή χώρο στη ζωή σας για μια σχέση

Οι σχέσεις απαιτούν χρόνο, ενέργεια και συναισθηματική διαθεσιμότητα. Αν αυτή τη στιγμή είστε υπερβολικά απασχολημένοι με δουλειά, οικογενειακές υποχρεώσεις ή άλλες δεσμεύσεις, ίσως δεν είστε σε θέση να δώσετε ό,τι χρειάζεται μια νέα σχέση για να ανθίσει.

7. Δεν έχετε εργαστεί αρκετά με τον εαυτό σας

Αν δεν έχετε αφιερώσει χρόνο για αυτοβελτίωση, εσωτερική ενδοσκόπηση και ανάπτυξη, μπορεί να μπείτε σε μια σχέση προσδοκώντας ότι ο άλλος θα καλύψει τα κενά σας. Ωστόσο, μια υγιής σχέση απαιτεί να είστε πλήρεις και αυτόνομοι ως άτομα πριν να μπορέσετε να δεσμευτείτε με κάποιον άλλο.

Η σχέση μπορεί να είναι μια όμορφη εμπειρία, αλλά μόνο αν είστε πραγματικά έτοιμοι. Πριν μπείτε σε κάτι νέο, κάντε μια ειλικρινή ανασκόπηση του εαυτού σας και των αναγκών σας. Αν αναγνωρίζετε αυτά τα σημάδια, ίσως είναι καλύτερο να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να επουλωθεί και να ωριμάσει.

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top