Τρόπος ζωής

Εξετάσεις: οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Δεν είναι μυστικό ότι τα χάμπουργκερ και οι τηγανιτές πατάτες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γραμμή μας, όμως σύμφωνα με νέα έρευνα μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στις εγκεφαλικές μας λειτουργίες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αυξημένη πρόσληψη των τροφών από άτομα ηλικίας 14 ετών είχε ως αποτέλεσμα να έχουν χαμηλότερο σκορ σε γνωστικά τεστ στην ηλικία των 17 ετών.

Μελετώντας τις δυτικές διατροφικές συνήθειες, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι εθελοντές που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες γρήγορου φαγητού (τηγανιτές πατάτες, κόκκινο επεξεργασμένο κρέας και αναψυκτικά), είχαν αρνητικές επιδόσεις σε  ό,τι αφορά τον χρόνο αντίδρασης τους, τη νοητική τους ικανότητα, την οπτική προσοχή, τη μάθηση και τη μνήμη.

Χάμπουργκερ και τηγανιτές πατάτες θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις εγκεφαλικές μας λειτουργίες.

Από την άλλη πλευρά, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είχαν αυξημένες γνωστικές επιδόσεις.  Ο ερευνητής Dr Anett Nyaradi είπε στο «Science Network» ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητα αυτών των τροφών σε ιχνοστοιχεία που συνδέονται με ενίσχυση της γνωστική μας ανάπτυξης.

Σύμφωνα με άλλη παλιότερη μελέτη, η συχνή κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, όπως χάμπουργκερ, μπορεί να προκαλέσει άσθμα και διάφορες αλλεργικές εκδηλώσεις.  Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού  τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να ευθύνεται   για την εκδήλωση κρίσεων άσθματος, εκζέματος και αλλεργικής  επιπεφυκίτιδας σε παιδιά και εφήβους.

Οι ερευνητές πριν καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, ανέλυσαν την παγκόσμια συχνότητα των αλλεργιών και τις διατροφικές συνήθειες σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι επιστήμονες στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, ανέλυσαν στοιχεία από 500.000 παιδιά και διαπίστωσαν ότι η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να ευθύνεται για την αυξανόμενη συχνότητα των συγκεκριμένων αλλεργικών αντιδράσεων. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού, τρεις ή παραπάνω φορές την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρής μορφής άσθματος κατά 39% στους εφήβους και κατά 27% στα παιδιά.

Manos Siganos

Recent Posts

9 Τρόποι να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας

Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…

7 days ago

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

2 weeks ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

2 weeks ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

2 weeks ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

3 weeks ago

Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι αποκαλύπτει

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…

3 weeks ago