Κυριακάτικο Brunch: Αυγά Μπένεντικτ με σπανάκι και αβοκάντο

avga-jpg.avif

Αν ξυπνήσατε αργά και θέλετε ένα χορταστικό brunch που θα σας κρατήσει την υπόλοιπη ημέρα, αυτή η συνταγή για Αυγά Μπένεντικτ με σπανάκι και αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει!

Συνδυάζει για Αυγά Μπένεντικτ την πλούσια γεύση των αυγών με τη φρεσκάδα του αβοκάντο και την ενέργεια που δίνει το σπανάκι.

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 αγγλικά muffins (ή φέτες από ψωμί ολικής άλεσης)
  • 100 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Για τη σάλτσα Ολλαντέζ:

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και λευκό πιπέρι κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Προετοιμασία Σπανάκι:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε 1 κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώστε και αφήστε το στην άκρη.

2. Προετοιμασία Αγγλικών Muffins:

  • Κόψτε τα muffins στη μέση και ψήστε τα ελαφρά σε μια τοστιέρα ή στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανά.

3. Προετοιμασία Σάλτσας Ολλαντέζ:

  • Σε μπεν μαρί (ένα μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα με βραστό νερό), χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να αποκτήσετε μια παχιά, λεία σάλτσα. Προσθέστε τη μουστάρδα, αλατοπιπερώστε και κρατήστε τη ζεστή.

4. Προετοιμασία Αυγών Ποσέ:

  • Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε το ξύδι. Μειώστε τη φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράζει. Σπάστε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το προσεκτικά στο νερό. Μαγειρέψτε τα αυγά για 3-4 λεπτά μέχρι τα ασπράδια να είναι σταθερά και οι κρόκοι να είναι ακόμη ρευστοί. Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

5. Στήσιμο Πιάτου:

  • Τοποθετήστε τις μισές φέτες muffin στο πιάτο και βάλτε από πάνω το μαγειρεμένο σπανάκι. Τοποθετήστε 2-3 φέτες αβοκάντο πάνω από το σπανάκι και στη συνέχεια βάλτε ένα αυγό ποσέ σε κάθε muffin. Περιχύστε με σάλτσα Ολλαντέζ και σερβίρετε αμέσως.

Προτάσεις Σερβιρίσματος:

  • Σερβίρετε το brunch σας με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι ή έναν ζεστό καφέ. Για έξτρα φρεσκάδα, μπορείτε να προσθέσετε μια σαλάτα με ρόκα και ντομάτες κεράσι στο πιάτο σας.

Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, ιδανικό για να σας κρατήσει χορτάτους και ενεργούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top