Διατροφή

10 βιεννέζικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε

Ανακαλύψτε δέκα από τα πιο νόστιμα εδέσματα της Βιέννης

Τα 10 πιάτα

  1. Beuschel

  2. Erdapfelgulasch

  3. Frittatensuppe

  4. Gefúllte Paprίka

  5. Germknόdel

  6. Gulasch

  7. Kaίserschmarrn

  8. Knodel

  9. Leberknόdelsuppe

  10. Palatschίnken

1. Beuschel

Παραδοσιακό εβραϊκό ραγού με πνευμόνια και καρδιά βοδινού, ρίζες λαχανικών, κρέμα, βότανα και κρεμμύδια, αρωματισμένο με σκόρδο, πάπρικα και πιπέρι. Bosna (ή bosne►ή: Χοτ ντογκ με πικάντικο λουκάνικο που πωλείται στα wϋrstelstάnde (πάγκους με λουκάνικα) της Βιέννης.

2. Erdapfelgulasch

Παραλλαγή του ουγγρικού gulasch που γίνεται με πατάτες αντί για μοσχάρι — πολλά εστιατόρια στη Βιέννη το φτιάχνουν με Ψιλοκομμένο λουκάνικα προφανώς για να ταράζουν τους χορτοφάγους.

3. Frittatensuppe

Αυστριακές τηγανίτες με βότανα ([rίttaten) κομμένες σε λωρίδες μέσα σε μια απλή σούπα (suppe).

4. Gefúllte Paprίka

Αυτό το πιπεράτο πιάτο προέρχεται από τα Βαλκάνια, που κάποτε ανήκαν στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, και αποτελείται από Ψητή πιπεριά καμπανούλα με γέμιση κιμά και ρυζιού, που συνήθως σερβίρεται με σάλτσα ντομάτας και πατάτες.

5. Germknόdel

Επιδόρπιο με Ψωμάκια με παπαρουνόσπορο και ζάχαρη, γεμιστά με μαρμελάδα δαμάσκηνο και περιχυμένα με λιωμένο βούτυρο. Συνήθως συνοδεύεται με κρέμα.

6. Gulasch

Αυτό το ουγγρικό βραστό με μοσχάρι χαρακτηρίζεται από έναν πικάντικο και πυκνό ζωμό αρωματισμένο με πάπρικα. Παραδοσιακά σερβίρεται με ζυμαρικά ή μπουκιές από φρέσκο ψωμί.

7. Kaίserschmarrn

Αφράτη γλυκιά πουτίγκα με σπασμένα κομμάτια Ψημένου κουρκουτιού που στη συνέχεια μαγειρεύεται με βούτυρο και ζάχαρη στον φούρνο.

8. Knodel

Αυστριακό ζυμαρικό από Ψωμί ή πατάτα είναι τυπικό συνοδευτικό για κρέας, Ψάρι και πουλερικά. Μπορεί να είναι γλυκό ή ξινο. Οι πιο δημοφιλείς παραλλαγές του γίνονται με σπανάκι και τυρί.

9. Leberknόdelsuppe

Θεωρείται η καλύτερη αυστριακή σούπα. 0 λεπτόρρευστος ζωμός του μοσχαριού σερβίρεται καυτός με μικρά ζυμαρικά γεμιστά με συκώτι.

10. Palatschίnken

Μια πιο λεπτή εκδοχή της κλασικής τηγανίτας, που μπορεί να σερβιριστεί με κομπόστα, ζάχαρη και μέλι ή με τυρί και κρέας.

Manos Siganos

Recent Posts

7 Καλύτερα βότανα για το στομάχι

Τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να καταπραΰνουν το στομάχι και να προάγουν τη…

3 days ago

9 Τρόποι να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας

Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…

2 weeks ago

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

2 weeks ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

2 weeks ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

3 weeks ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

3 weeks ago