χρηστικά

5 συμβουλές πριν αγοράσετε νέο ρολόι

Σκέφτεστε να αποκτήσετε νέο ρολόι; Μήπως θέλετε να κάνετε δώρο ένα; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν προβείτε στην αγορά νέου ρολογιού

  1. Ρωτήστε για το After Sales Service

Όπως ένα αυτοκίνητο, ένα ρολόι χρειάζεται συντήρηση. Ή – όπως και ένα αυτοκίνητο – ένα ρολόι μπορεί να σπάσει. Τα μηχανικά ρολόγια κατασκευάζονται (εν μέρει) και συναρμολογούνται από ανθρώπινα χέρια, επομένως τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει στραβά στη διαδικασία. Επίσης, το να πέσει ένα ρολόι ή να το χτυπήσει σε μια πόρτα επηρεάζει περισσότερο ένα μηχανικό ρολόι παρά ένα ρολόι χαλαζία. Άρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να κάνετε σέρβις ή επισκευή του ρολογιού. Ρωτήστε τον έμπορο ρολογιών εάν έχει κέντρο σέρβις ή εάν το ρολόι θα χρειαστεί να επιστρέψει στον κατασκευαστή. Ένα ταξίδι στον κατασκευαστή ρολογιών μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, αλλά θεωρήστε το ένα… σπα για ρολόγια χειρός. Επίσης σημαντικό: ρωτήστε πόσο χρόνο θα διαρκέσει μια γενική επισκευή. Θα ήταν επίσης συνετό να μεταβείτε σε κάποια φόρουμ παρακολούθησης και να αναζητήσετε χρόνους εξυπηρέτησης. Ορισμένες εταιρείες μπορεί να κρατήσουν το ρολόι σας για μήνες. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να πρέπει να επιστρέψετε το ρολόι σας για επισκευή και να πρέπει να ζήσετε χωρίς αυτό για μήνες. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ρωτήστε για το κόστος των επισκευών υπηρεσιών. Ορισμένοι κατασκευαστές ρολογιών είναι αρκετά διαφανείς και αναφέρουν το κόστος των επισκευών υπηρεσιών στον ιστότοπό τους. Φροντίστε να αποκτήσετε κάποια εικόνα για αυτά τα κόστη.

  1. Διαπραγματευτείτε

Οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι σε ένα συμβατικό κατάστημα χρησιμοποιούν αυστηρά τις επίσημες πολιτικές τιμών στα ρολόγια τους. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση σχετικά με την τιμή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για τη μέση τιμή ενός ρολογιού πριν μπείτε στο κατάστημα και αρχίσετε να διαπραγματεύεστε. Επίσης, μην συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια. Οι τιμές που βλέπετε στο Διαδίκτυο ενδέχεται να αφορούν ρολόγια που πωλούνται από αντιπροσώπους που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι λιανοπωλητές. Έχουν διαφορετικούς κανόνες σχετικά με τις εγγυήσεις, το σέρβις και τις επισκευές. Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να διαπραγματευτείτε. Αν δεν αισθάνεστε άνετα με την έκπτωση που προσφέρεται, δοκιμάστε κάπου αλλού. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε για να πάρετε έναν επιπλέον ιμάντα ή ένα κουρδιστήρι ρολογιού κ.λπ.

  1. Πρόσθετες δαπάνες

Έχω ήδη καλύψει τα έξοδα συντήρησης ή επισκευής του ρολογιού σας. Ωστόσο, εάν αγοράσετε ένα ρολόι με δερμάτινο λουράκι, πιθανότατα θα πρέπει να το αντικαταστήσετε νωρίτερα από τα περιοδικά διαστήματα σέρβις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει για την τιμή των ανταλλακτικών για το ρολόι σας. Οι τιμές ποικίλλουν από μερικά (δεκάδες) ευρώ έως εκατοντάδες ευρώ για ένα δερμάτινο λουρί, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα ρολόγια τείνουν να γίνονται πιο ακριβά κάθε χρόνο (οι ετήσιες αυξήσεις τιμών σας κάνουν μερικές φορές να αναρωτιέστε γιατί δεν λαμβάνετε αυτές τις ετήσιες αυξήσεις κάθε χρόνο από τον εργοδότη σας). Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές για αξεσουάρ όπως ιμάντες και κουμπώματα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν θα πρέπει να είναι ένα deal breaker, καθώς μπορείτε να προμηθευτείτε πολύ ωραία λουριά και από τρίτους.

  1. Δημιουργήστε μια στενή σχέση με τον αντιπρόσωπό σας

Έτσι, θα αγοράσατε ένα νέο ρολόι σε ένα καλό κατάστημα λιανικής που σας έκανε έκπτωση και σας βόλεψε με το κέντρο σέρβις του για μελλοντικές επισκευές. Θαυμάστε αυτόν τον πωλητή από τώρα και στο εξής. Αυτός (ή αυτή) θα κάνει το ίδιο με εσάς. Ρωτήστε αν μπορείτε να μπείτε στη λίστα αλληλογραφίας του για τα νέα και τις προσφορές τους. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο σας ρολόι. Η αγορά ενός μηχανικού ρολογιού μπορεί να είναι η αρχή ενός εθισμού. Η καλή σχέση με έναν έμπορο και ωρολογοποιό είναι πολύ σημαντική από εδώ και στο εξής. Όχι μόνο για διαπραγμάτευση τιμών στο μέλλον, αλλά και για να λαμβάνετε ενημερώσεις για νέες συλλογές, νέες μάρκες και ίσως ακόμη και την ευκαιρία να επισκεφτείτε τον κατασκευαστή του νέου σας ρολογιού. Ορισμένοι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους και να δείξουν ότι προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε αντίθεση με τους μη εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους που προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις, αλλά ελάχιστη εξυπηρέτηση.

  1. Αν το βαρεθείτε

Εντάξει. Έχετε το ρολόι σας εδώ και μερικούς μήνες και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι Θέλετε πραγματικά ένα άλλο ρολόι που σας έδειξε ο πωλητής λιανικής. Δεν σας αρέσει πια το μπλε καντράν και θέλετε ένα ρολόι με μαύρο καντράν. Θέλετε να είναι αυτόματο αντί να λειτουργεί με μπαταρία. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να είχατε αγοράσει τη μάρκα Χ αντί της μάρκας Υ. Υπάρχουν, φυσικά, ακόμη περισσότερες επιλογές σε αυτή τη λίστα, αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ενημερωθείτε για την αξία μεταπώλησης του ρολογιού σας πριν το αγοράσετε. Έτσι, αν το βαρεθείτε θα μπορείτε να το αλλάξετε χωρίς να έχετε χασούρα.

Manos Siganos

Recent Posts

9 Τρόποι να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σας

Όλοι λατρεύουμε τη φρεσκάδα και το άρωμα των καθαρών ρούχων, αλλά πολλές φορές η καθημερινότητα…

3 days ago

15 Έξυπνα κόλπα για να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να κόψει το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια δύσκολη και προσωπική πρόκληση, αλλά η υποστήριξη από τα…

1 week ago

Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ…

1 week ago

Πώς να Θυμάσαι τα Μαθήματα: Συμβουλές για Μαθητές και Φοιτητές

Η εκμάθηση και η απομνημόνευση των μαθημάτων είτε πρόκειται για τα μαθήματα της γεωγραφίας είτε…

2 weeks ago

3 Υγιεινές συνταγές για υπέροχο κυριακάτικο γεύμα

 Αν ψάχνετε για ένα ισορροπημένο και υγιεινό γεύμα που να ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους…

2 weeks ago

Γλώσσα του σώματος: 7 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι αποκαλύπτει

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας ισχυρός και ακατάπαυστος τρόπος επικοινωνίας, που πολλές φορές αποκαλύπτει…

2 weeks ago