Πολυτελή σπίτια: Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

politeli-spitia-jpg.avif

Τα πολυτελή σπίτια ονομάζονται συχνά ονειρεμένα σπίτια για έναν λόγο: Διαθέτουν εξαιρετικά πλούσια χαρακτηριστικά, όπως ευρύχωρες κατόψεις, συσκευές υψηλής τεχνολογίας, διακόσμηση που ταιριάζει στους πλούσιους και διάσημους και τέλεια γλυπτους κήπους.

Kάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει και υπάρχει μια νέα τάση που κυριαρχεί στους πιο ελίτ κύκλους του real estate. Ας δούμε τα 5 χαρακτηριστικά που έχουν όλο και πιο συχνά πλεόν τα πολυτελή σπίτια.

Οι 5 νέες τάσεις που ξεχωρίζουν

Πισίνες θαλασσινού νερού

Οι πισίνες θαλασσινού νερού προσφέρουν πλεονεκτήματα που δεν προσφέρουν οι τυπικές πισίνες. Αυτό το σπίτι των 22 εκατομμυρίων δολαρίων (με ένα σαλόνι μέσα στο νερό), για παράδειγμα, απαιτεί λιγότερο χλώριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παρατηρήσετε καμία χημική μυρωδιά “πισίνας” εδώ.

Το νερό είναι επίσης πολύ πιο απαλό. (Σοβαρά, είναι σαν να βουτάς στο μετάξι!) Αντί να κάψεις τα μάτια σου και να στεγνώσεις το δέρμα σου, είναι στην πραγματικότητα δυνατό να βγεις από μια από αυτές τις πισίνες -όπως αυτή σε αυτό το σπίτι των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο Newport Beach- να νιώθεις καλύτερα. Επίσης, δεν θα ξεθωριάσει τα χρώματα των μαγιό και των πετσετών σας.

Η αρχιτεκτονική της πισίνας γίνεται όλο και πιο δημιουργική με κάθε νέο πολυτελές σπίτι που βγαίνει στην αγορά να επενδύει σε αυτή. Αυτό το σπίτι 13 εκατομμυρίων δολαρίων στο Bel Air διαθέτει πισίνα υπερχείλισης μήκους 73 ποδιών.

Δωμάτια μασάζ

Ενώ τα περισσότερα πολυτελή σπίτια μπορεί να διαθέτουν ήδη σπα, τα δωμάτια ειδικά για μασάζ γίνονται ολοένα και περισσότερο της μόδας. Οι ξύλινοι τοίχοι σε αυτό το ελληνικό κατάλυμα για παράδειγμα δημιουργούν μια ζεν ατμόσφαιρα.

Πισίνες κρύου νερού

Οι πισίνες με κρύο νερό γίνονται όλο και πιο συχνές σε πολυτελή ακίνητα, όπως σε αυτή την κατοικία 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη. Το παγωμένο νερό πιστεύεται ότι έχει πολλαπλά οφέλη, που κυμαίνονται από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος έως καλύτερη ψυχική υγεία.

Κελάρια με κρασί

Το κρασί είναι ένας σημαντικός κλάδος για τους επενδυτές. Όσοι αγοράζουν πολυτελείς κατοικίες αναζητούν ένα καθορισμένο μέρος για να αποθηκεύσουν τις αυξανόμενες συλλογές τους, όπως αυτό σε αυτό το σπίτι των 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αριζόνα.

Συχνά, τα πολυτελή κελάρια μπορούν να έχουν το μέγεθος ενός κανονικού δωματίου, όπως αυτό σε αυτό το υπέροχο ελληνικό κτήμα.

Ενεργειακά τζάκια

Τα παραδοσιακά τζάκια με ξύλα απαιτούν συχνή συντήρηση, καθιστώντας τις ενεργειακά αποδοτικές επιλογές μια δημοφιλή εναλλακτική λύση. Όπως αυτό που βλέπουμε σε αυτό το σπίτι των 35 εκατομμυρίων δολαρίων στο Newport Beach, αυτά τα τζάκια προσφέρουν την ίδια ποσότητα ζεστασιάς με περισσότερη ασφάλεια και οικολογικά οφέλη.

Παράθυρα από το δάπεδο ως την οροφή

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όπως φαίνονται σε αυτό το σπίτι των 13 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Όχι μόνο το περιζήτητο χαρακτηριστικό φέρνει άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικό, αλλά χαρίζει επίσης εντυπωσιακή θέα.

 

https://www.housebeautiful.com

Share this post

PinIt
submit to reddit
scroll to top